bg

Smag dig gennem Frankrig med regionale oste og opskrifter.

Products
Her på siden kan du finde inspiration til jeres helt egen Tour de Fromage og opskrifter på lækre retter med franske oste. Saml gode venner og familie og sammensæt et ostebord med lidt charcuteri, tilbehør, godt brød og ikke mindst god vin.

Lad tour’en begynde!

1. Begynder-etapen

Map Map
På de længere etaper er det en god idé at starte blødt. Det gælder også på denne Tour de Fromage, hvor de mildere oste danner fortrop i feltet. Denne tour er perfekt til dem, der ikke er til de kraftigste oste, men som stadig holder af oste med masser af fransk attitude og elegance. I opløbet finder du således både vores klassiske guldbrie, Rondelé Valnød, Emmental og en blid og frisk gedeost. Et stærkt felt trods den milde smag. God tour!

2. AOP-etapen

Map Map
Her er et ostebord til kendere. Dem, der nørder råvarernes oprindelse og som vil helt tilbage til ostenes rødder. AOP er en forkortelse af 'Appellation d’Origine Protégée' og gives til udvalgte egnsoste med oprindelsesbeskyttelse. Men det ved du sikkert allerede, og derfor vil vi nøjes med at ønske dig bon voyage på denne AOP-etape af Tour de Fromage, hvor du vil være i fint selskab med både Brie de Meaux, St. Nectaire, Comté, Ossau Iraty og Roquefort. Så er niveauet ligesom lagt.

3. Gourmet-etapen

Map Map
Oplev oste fra både det nordlige, østlige og sydlige hjørne af Frankrig på denne gourmet-etape. Fra den cremede Brie Gourmet i nord til den lidt pikante Bleu Gourmet i syd. Og så kan I passende tage et hvil på jeres tour i Alperne, hvor den dekorative Tomme de Savoie har rødder. En mere velsmagende tour skal man køre længe efter. Bon appetit!

4. Allrounder-etapen

Map Map
Prøv lidt af det hele på denne alsidige allrounder-etape, hvor der er noget til både gourmanderne og gastronørderne, men også til dem, der går mere op i smag end regioner og appellationer. Så uanset om du i ostemæssig forstand er bjergrytter, sprinter, hjælperytter eller helst følger med fra sofaen, er der noget at hente på denne tour, hvor vi kommer forbi alt fra Rondelé Naturel og Camembert til Saint Morgon, Emmental og Bleu Gourmet.

5. 'Greatest hits'-etapen

Map Map
Denne oste-tour er en ’greatest hits’ af vores dejlige oste. Etapen spænder fra vores klassiske guldbrie og milde Rondelé med ged til både Comté og Roquefort. Så hvis I vil opleve en tour de force i fransk ostemagi, skal I lægge ud med denne etape.

6. Bistro-etapen

Map Map
Der findes ikke et bedre sted at tilbringe en hviledag end i det franske bistrokøkken. Lad dine smagsløg forføres af klassikere som croque-monsieur, en sprød grillet sandwich med brie og avocado eller Salade Montagnard med tern af comté. Kræfterne kommer hurtigt igen, og før du ved det, er du klar til endnu en etape.