L’accompagnement

Græskarpuré med akvavit og enebær

Om denne ret
Spændende og dekorativ puré, der passer godt til de fleste oste.
1 glas
Ingredienser & tilberedning

1 græskar (butternut squash eller hokkaido)

5 hele enebær

½ dl koldpresset rapsolie

3 spsk. æbleeddike

1 spsk. akaciehonning

Havsalt og friskkværnet peber

2 spsk. akvavit

Skræl græskarret, del det midt over, fjern kernerne med en ske, og skær græskarkødet ud i grove tern. Kom græskarternene i en gryde, dæk dem med vand, og bring gryden i kog. Kog græskarret med enebær i ca. 20 min., til det er mørt, og hæld vandet fra. Kom det kogte græskar i en blender sammen med rapsolie, eddike, akaciehonning, salt og peber, og blend derefter, indtil puréen er helt glat. Smag til med akvavit og kom den i et sylteglas. Opbevar puréen i køleskabet.