L’accompagnement

Kvædemarmelade

Om denne ret
Kan du ikke få kvæder, kan du bruge rabarber i stedet. Det giver også en skøn marmelade, der passer fint til ost.
1 stort glas
Ingredienser & tilberedning

650 g kvæder

2 dl vand

Korn af 1 stang vanilje

300-350 g sukker

Saft af 1 citron

Skræl kvæderne, halver og fjern kernehuset. Skær i små stykker. Damp kvæderne under låg i så lidt vand som muligt i ca. 20 min. Hæld vandet fra og lad kvæderne blive i gryden.

Kom vand, vaniljekorn, det meste af suk­keret og citronsaft i gryden til kvæderne. Kog ved svag varme i ca. 45 min. til kvæderne er møre og flotte orange. Tag gryden af varmen. Smag marmeladen til med mere sukker om nødvendigt. Hæld marmeladen på skoldede glas. Så snart marmeladen afkøler, vil den stivne yderligere, og den får næsten konsistens som gelé.

TIP: Du kan også bruge rabarber i stedet for kvæde.