L’accompagnement

Ristet krydderbrød med dadler

Om denne ret
Et sødligt og krydret brød, der klæder enhver ost.
1 brød
Ingredienser & tilberedning

75 g smør

150 g honning

60 g brun farin

1 æg

50 g gode, bløde dadler, ­-udstenede

½ usprøjtet citron

300 g hvedemel

1 tsk. natron

1 tsk. stødt kardemomme

1 tsk. stødt kanel

1 knsp. stødt nellike

1½ dl kærnemælk

Lidt smør til form

Smelt smør, honning og brun farin i en gryde. Tag gryden af varmen, når massen er smeltet, og tilsæt æg – pisk grundigt, så det ikke bliver til røræg i den varme honningmasse. Skær dadlerne ud i små tern, og vend dem i citronskal og -saft. Tilsæt mel, natron, krydderier og kærnemælk til honningmassen. Rør dejen glat med et piskeris, og vend til sidst dadlerne i. Smør en rugbrødsform, hæld dejen i, og bag brødet ved 150 °C i 45-55 min. Lad det køle af, inden du serverer det enten friskbagt eller i tynde skiver, som ristes i lidt smør på panden eller i en brødrister.