L’accompagnement

Sprøde brød med løgmarmelade og lakrids

Om denne ret
Smag den sødlige løgmarmelade til med lakrids. Så kan du selv bestemme balancen og smagen.
10 personer
Ingredienser & tilberedning

¼ daggammelt hvedebrød

1 spsk. rapsolie

Havsalt

Løgmarmelade

150 g rødløg

½ dl cidereddike

50 g sukker

½ dl vand

1 knsp. lakridspulver eller en stang lakridsrod

Havsalt og friskkværnet peber

Skær brødet ud i helt tynde skiver, og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp skiverne med rapsolie, og drys med salt. Bag brødskiverne i ovnen ved 180 grader i 5-7 min., indtil de er helt gyldne og sprøde. Servér de sprøde brød med lidt løgmarmelade på til osten.

Løgmarmelade
Pil rødløgene og snit dem fint på langs. Kom løg, eddike, sukker og vand i en gryde, bring det i kog og lad det koge i ca. 20 min., indtil det er kogt sammen til en tæt løgkompot. Tag gryden af varmen, og smag til med lakridspulver, salt og friskkværnet peber til marme- laden har lige den balance og smag, du ønsker.