Salades
Salade Montagnarde
Skøn ost fra alperne. Fremstillet af upasteuriseret mælk fra køer, der udelukkende har spist græs og hø. Stor og rund smag.
2 hjertesalat
100 g bacon i tern
4 skiver hvedebrød
5 kviste timian
4 æg
50 g Président Comté eller anden gul ost
200 g kogte kartofler
2 spsk. dijonsennep
1 tsk. akaciehonning
½ dl sherryeddike
Salt
Friskkværnet peber
½ dl valnøddeolie
30 g nødder (valnød eller hasselnød)
Del hjertesalat ud i blade og skyl i koldt vand, kom op i en sigte og lad den dryppe grundigt af.
Steg bacontern på en varm pande, indtil de er sprøde og har smidt lidt fedt. Tag bacon af panden, men lad fedtet blive på.
Skær brødet ud i grove tern og kom op på panden med hakket timian, rist brødstykkerne på medium varme i baconfedtet indtil de er sprøde og gyldne, drys med lidt groft salt. Tag de sprøde brødcroutoner af panden og hæld dem i en skål.
Kog æg og pil dem og del ud i kvarte.
Skær ost og kartofler ud i tern.
Rør sennep, honning og eddike sammen i en skål med et piskeris, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt valnøddeolie i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt så dressingen samler sig og bliver tyk.
Anret nu salaten med bacon, kartofler, ost og æg på toppen, hæld dressingen ud over salat og drys med hakket nødder og brødcroutoner på toppen. Server salaten med det samme, så salaten beholder sin sprødhed.