Salades

Bagt selleri med sveske, mandel og blegselleri

Om denne ret
Servér den lune bagte selleri som et modspil til ostene på ostebordet eller som tilbehør til kødretter.
10 personer
Ingredienser & tilberedning

1 knoldselleri

3 spsk. æbleeddike

3 spsk. koldpresset olie

Salt og friskkværnet peber

10 svesker

4 stængler blegselleri

50 g hele mandler

1 spsk. Akaciehonning

Skræl og halvér knoldsellerien. Læg den i et ildfast fad. Smør det med lidt eddike, olie, salt og peber. Bag selle-rien i ovnen ved 180C i 50-60 min., indtil den er helt mør. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af. Skær svesker, blegselleri og mandler ud i mindre stykker, og kom dem op i en skål. Marinér med olie, eddike, honning, salt og peber, og vend det hele godt rundt til en grov dressing. Skær den lune selleri ud i grove tern, og vend den i dressingen. Lad det trække 5-10 min., og smag evt. til med ekstra eddike, salt og peber.