L’accompagnement
Puré af tørret frugt smagt til med mørk chokolade
Om denne ret
Lav dobbelt portion af puréen, og smag den anden halvdel, som du ikke bruger til ostebordet, til med appelsinsaft i stedet for eddike og cognac. Brug denne puré oven på skyr eller drænet yoghurt til morgenmaden.
Ingredienser & tilberedning
8 store Agen-svesker uden sten
8 tørrede abrikoser
8 dadler
3 spsk. rørsukker
3 dl vand
2 spsk. blomme- eller kirsebæreddike
1 spsk. cognac
25 g god mørk chokolade
Kog den tørrede frugt i en gryde med rørsukker og vand i ca. 8-10 min., til den er mør. Kom frugten og væden i en blender og blend til en glat mos. Smag frugtmosen til med eddike, cognac og finthakket chokolade mens den er lidt lun, så chokoladen smelter ind i puréen. Servér puréen til de meget kraftige oste.
Tip: Lav dobbelt portion af puréen, og smag den anden halvdel, som du ikke bruger til osten, til med appelsinsaft i stedet for eddike og cognac. Brug puréen oven på drænet yoghurt søndag morgen.