Plateau de fromage
Kuren til Nytår
Der kommer et punkt i enhver juls liv, hvor det er tid til at hæve blikket fra det gamle og se mod det nye. Hvor venner og familie ikke gider julen mere, men så meget desto mere er klar til nytårsløjer.
-
1Se info Luk infoPrésident Comté
Skøn ost fra alperne. Fremstillet af upasteuriseret mælk fra køer, der udelukkende har spist græs og hø. Stor og rund smag.
-
2Se info Luk infoPrésident Fourme d’Ambert AOP
Fourme d'Ambert er en af Frankrigs ældste oste - og en af de mildeste blåskimmeloste trods det blå udseende.
-
3Se info Luk infoPrésident Sainte Maure
Gedeost med flot tyndt lag hvidskimmel. Smagen udvikler sig fra frisk og mild til karakterfuld som osten modner.
Appelsinmarmelade med fennikelfrø og pastis
10 usprøjtede appelsiner
5 dl vand
10 fennikelfrø
1 citron
500 g rørsukker
2 cl pastis
Skræl 2 af appelsinerne med en kartoffelskræller, og sørg for, at der ikke kommer noget af det hvide med på skræl- lerne. Skær skrællerne i tynde strimler, og kog dem i vandet i 15-20 min. Skær med en kniv skrællen af de 8 appelsiner, så alt det hvide kommer af, og kun det rene appelsinkød er tilbage. Skær appelsinkødet i små tern, og kom dem op i gryden til strimlerne sammen med fennikelfrø. Tilsæt saften fra citronen, og lad det simre ved lav varme i 30 min. under låg. Tilsæt derefter suk- keret, og lad det simre igen i 30 min. til en tæt kompot. Smag til med pastis, og kom den herefter i glas.
Bagte syltede kirsebær og mandler
200 g hele kirsebær (frosne kan også bruges)
50 g mandler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. kirsebæreddike eller anden frugteddike
2 spsk. honning
Salt og peber
Kom kirsebær og mandler op i et ildfast fad, vend i eddike, olie, honning, salt og peber. Bag kirsebær og mandler i 10-12 min. ved 170°C, så kirsebærrene lige trækker sig lidt sammen, og mandlerne suger marinaden til sig. Tag dem ud af ovnen, og lad dem trække i ca. 30 min., inden de serveres til osten.