Président Fourme d’Ambert AOP

Fourme d'Ambert er en af Frankrigs ældste oste - og en af de mildeste blåskimmeloste trods det blå udseende.

Vidste du at?

Med sin over 1000-årig historie bag sig, er Fourme d'Ambert en af de virkelig store klassikere blandt de franske blå oste. Fourme d'Ambert har navn efter sit oprindelsessted, den lille by Ambert i det smukke Auvergne i Midtfrankrig. Fourme d'Ambert bærer AOP-betegnelsen, hvilket vil sige, at der stilles strenge krav til fremstillingen. Fourme d'Ambert er cylinderformet og ser yderst præsentabel ud på et ostebord. Bag dens let knudrede overflade, som ikke spises, skjuler der sig en flot, blåmarmoreret ostemasse, som har en utrolig pikant smag af blåskimmel med et strejf af nødder. Fourme d'Ambert er en af de mildeste af blåskimmelostene.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe,
penicillium roqueforti

Type: Blåskimmel
Mælk: Komælk
Land: Frankrig
Område: Auvergne
Lagring: Min. 28 dage
Energi: 1422 kJ / 343 kcal
Fedt: 29g
heraf mættede fedtsyrer: 20,6g
Kulhydrater: 0,5g
heraf sukkerarter: 0,5g
Protein: 20g
Salt: 2g
Styrke:

Smag
Mild og pikant