L’accompagnement

Knækbrød med havregryn og havsalt

Om denne ret
Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse, hvor de kan holde længe. Så har du altid godt tilbehør til ost ved hånden.
Ingredienser & tilberedning

50 g polenta/majsmel

2 dl letmælk

220 g hvedemel

25 g havregryn

Groft havsalt

Kom polenta og mælk i en skål. Lad det trække i 10 min. på køk­kenbordet.

Bland melet og halvdelen af havregrynene i mælkeblandingen, lidt ad gangen, til dejen er smidig. (Hold en smule af melet tilbage til at rulle dejen ud med). Læg dejen i køleskabet i 15 min.

Rul dejen i store flager helt tyndt ud på et let melet bord. Læg flagerne på bageplader beklædt med bagepapir. Pensl knækbrødene med lidt vand, og drys med salt og det sidste havregryn.

Bag knækbrødene i ovnen ved 170° i 6-8 min., til de er gyldne og sprøde. Afkøl knækbrødene, bræk dem evt. i mindre stykker og servér til ost og kompot.