Plateau de fromage
Fransk kunst
Det tager ganske kort tid at skabe et kunstværk af et bræt med nogle lækre franske oste og godt tilbehør. Se vores video og lad dig inspirere af vores opskrifter. Vi kalder det fastfood på fransk!
-
1Se info Luk infoPrésident Spidsbrie
En klassisk brie med et tyndt lag hvidskimmel. Osten er skåret af en tre kg brie og er derfor ekstra cremet.
-
2Se info Luk infoPrésident Rondelé med Valnød
De bedste valnødder kommer fra Dordogne og giver denne friske flødeost en delikat og balanceret smag af nødder.
-
3Se info Luk infoPrésident Saint Morgon
Rødkitost fra Normandiet med en let fyldig og nøddeagtig smag og en dejlig cremet konsistens. En typisk fransk rødkitost!
Grillede asparges med vinaigrette
18 grønne asparges
1 spsk olivenolie
1 bundt kørvel
Vinaigrette
1 spsk vineddike
2 spsk olivenolie
1 tsk grovkornet sennep
1 tsk flydende honning
Knæk den nederste træede ende af aspargesene før de pensles med olie og lægges på en grill eller en varm grillpande. Vend dem efter ca. 2 min. Grill dem ca. 4 min. i alt. Fordel aspargesene på et fad.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen og dryp over aspargesene. Top med kørvel.
Kompot af tørrede figner, honning, stjerneanis og rødløg
1 rødløg
10 tørrede figner
3 spsk. honning
2 stjerneanis
Salt og peber
½ dl æbleeddike
Pil og halver rødløget og snit det i helt fine skiver. Skær fignerne med skræl ud i grove tern. Kom honning og stjerneanis op i en gryde, sæt det på komfuret ved middel varme, og lad honningen blive varm og karamelliseret. Tilsæt løg og figner, drys med lidt salt og peber, og lad det hele karamellisere i honningen et par min., uden det brænder på. Tilsæt eddike, og lad det koge ind i løg og figner, indtil du har en tæt kompot. Tag kompotten af varmen, og lad den køle af. Kom den i et glas, og servér til osten.
Brødsticks med oliven
3 dl vand
25 g gær
1 spsk salt
50 g friskrevet Comté
250 g durummel
150 g fint speltmel
50 g sorte oliven uden sten
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, Comté og durummel. Kom speltmel i dejen og ælt godt igennem. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 225 grader. Slå dejen ned på et meldrysset bord og ælt hakkede oliven i dejen. Del dejen i 20 stykker og tril til tynde pølser. Sno dejen let og læg sticks’ene på en bageplade med bagepapir. Bag i 8-10 min. til de er sprøde og gyldne.