Afspil video

Plateau de fromage

Fransk påske

Et godt ostebord er ikke svært at sammensætte. Lad dig inspirere af vores påskebord - eller skab dit helt eget.

  • 1
    Se info Luk info
    Président Mini Brique

    Firkantet ost fra Normandiet med en spændende og let fyldig smag, dog stadig i den milde ende.

  • 2
    Se info Luk info
    Président Emmental

    En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lige til at sætte på morgenbordet og nyde på en skive brød.

  • 3
    Se info Luk info
    Président Petit Brie

    Skøn brie med en generøs og aromatisk smag. Osten er altid spiseklar men udvikler mere smag, jo ældre den bliver.

Ingredienser & tilberedning

Tørrede æbler og pærer

1 dl vand

25 g sukker

2 æbler

2 pærer

Kom vand og sukker i en gryde, kog det op, så sukkeret opløses, og afkøl det. Skær æbler og pærer i tynde skiver på ca. 1 mm med et mandolinjern. Lad kerne-husene sidde i, da det ser smukt ud i de tørrede æbler og pærer. Dyp skiverne i den afkølede sukkerlage, og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Sæt æblerne i en 80-100C varm ovn, gerne på varmluft, og tør dem i ca. 1-1½ time, indtil de er helt sprøde, dog uden at de tager farve.

Lad dem afkøle, før du evt. pakker dem i et tætsluttende patentglas indtil brug.

Bagte, syltede artiskokker med rosmarin

12-14 stk. violet artiskok

1 helt frisk hvidløg

10 kviste rosmarin

1⁄2 dl olivenolie

3 spsk. æbleeddike

Havsalt og friskkværnet peber

Fjern de yderste blade på artiskokkerne, så der kun er bunden og de inderste blade tilbage. Skær artiskokkerne igennem og skrab fimrehårene af med en ske. Læg de halve artiskokker i et fad med skærefladen opad. Skær det pillede hvidløg i grove stykker, og skyl rosmarinen i koldt vand. Kom hvidløg, rosmarin i små kviste, olie, eddike, salt og peber hen over artiskokkerne. Vend det hele godt rundt.

Sæt artiskokkerne i ovnen og bag dem i 25-30 min. ved 140- 150 grader. Vend lidt rundt i artiskokkerne, mens de bager, så de bliver bagt ens. Tag artiskokkerne ud, lad dem køle lidt af og servér som tilbehør til osten.

Brødsticks med oliven

3 dl vand

3 dl vand

1 spsk salt

50 g friskrevet Comté

250 g durummel

150 g fint speltmel

50 g sorte oliven uden sten

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, Comté og durummel. Kom spelt­mel i dejen og ælt godt igennem. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 225 grader. Slå dejen ned på et meldrysset bord og ælt hakkede oliven i dejen. Del dejen i 20 stykker og tril til tynde pølser. Sno dejen let og læg sticks’ene på en bageplade med bagepapir. Bag i 8-10 min. til de er sprøde og gyldne.