L’accompagnement
Briocher
1 dl lun mælk
25 g gær
3 æg str. L
1 tsk salt
1 spsk sukker
Ca. 350 g hvedemel
120 g blødt smør
Ca. 50 g hvedemel
1 æg til pensling
Hæld den lune mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt og sukker og ælt melet i dejen lidt ad gangen. Rør i dejen til den er smidig. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer. Ælt smørret i dejen lidt ad gangen sammen med resten af melet. Er dejen for fugtig tilsættes lidt mere mel.
Del dejen i hhv. 1/3 og 2/3. Form den store mængde dej til 12 boller og læg dem på en bageplade. Tryk et hul i midten af hver bolle. Del resten af dejen i 12 stykker og tril til små boller, som lægges i hvert hul. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med pisket æg og bag i ca. 15 min. Bollerne afkøles på en bagerist.