L’accompagnement

Bagte figner med salvie, citron og honning

Om denne ret
Fyld indkøbskurven med friske figner, når de er i sæson. Og servér de bagte og lune figner på ostebordet.
12 stk.
Ingredienser & tilberedning

12 friske figner

12 salvieblade

1 usprøjtet citron

2 spsk. akaciehonning

Salt og friskkværnet peber

Lav et lille kryds i toppen af fignerne og giv dem et tryk på siderne, så de åbner sig lidt. Sæt fignerne i et ildfast fad og stik et salvieblad ned i hver af fignerne og drys fintrevet citronskal hen over. Hæld citronsaft og honning på fignerne og krydr med salt og peber. Sæt fignerne i en forvarmet ovn ved 180 grader og bag dem i 8-10 min., til de falder lidt sammen og tager smagen fra salvie og citron til sig. Tag fignerne ud af ovnen og servér dem lune til osten.