Apéritif & Entrée
Vagtelæg med hjemmerørt mayonnaise
Om denne ret
Påsken er fuld af æg, men snyd nu ikke dig selv for denne lille snack resten af året af den grund.
6
personer
Ingredienser & tilberedning
12 vagtelæg
Mayonnaise
1 tsk groft salt
1 tsk dijonsennep
2 pasteuriserede æggeblommer
1 1/2 dl extra jomfruolivenolie
Saft af 1/2 citron
Friskkværnet peber
Mayonnaise: Kom salt og dijonsennep i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt æggeblommer og pisk det sammen. Tilsæt olien dråbevis, mens der piskes med en elpisker. Mayonnaisen vil langsomt tykne. Pisk indtil der ikke er mere olie. Smag til med citronsaft og peber.
Kog vagtelæggene i ca. 5 min. og servér med mayonnaise.
TIP: Alle ingredienser til mayonnaisen skal have stuetemperatur, ellers skiller mayonnaisen nemt.