Plateau de fromage
Traditionerne aldeles utro
For de lidt mere vovede er der muligheden for at indstifte nye traditioner ved at gøre noget helt andet med tilbehøret. Men husk, at hvis det bliver en tradition, er det ikke moderne længere.
-
1Se info Luk infoPrésident Palet de Chèvre
Lille gedemælkscamembert, der som ung har en mild smag. Som osten modner, bliver den mere cremet og smager af mere.
-
2Se info Luk infoPrésident Rondelé med Valnød
De bedste valnødder kommer fra Dordogne og giver denne friske flødeost en delikat og balanceret smag af nødder.
-
3Se info Luk infoPrésident Petit Brie
Skøn brie med en generøs og aromatisk smag. Osten er altid spiseklar men udvikler mere smag, jo ældre den bliver.
-
4Se info Luk infoSociété Roquefort AOP
Klassiker af upasteuriseret fåremælk og lagret i bjerggrotter - som en ægte roquefort skal. Raffineret og salt smagsoplevelse.
Grønkålssalat med granatæble- og Hasselnøddedressing
80 g ribbet grønkål
1 granatæble
1 spsk. æbleeddike
25 g hasselnøddekerner
1 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt og friskkværnet peber
Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grun- digt i koldt vand, og afdryp den i en sigte. Snit grøn- kålen helt fint, og kom den i en skål.
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med en ske. Vend grønkål og granatæble i eddike, grofthakkede hasselnødder, olie, salt og peber, og smag til, så balancen er helt rigtig.
Anret salaten i en skål, og servér med det samme.
Æblekompot tilsmagt med lyse rosiner og gran
2 rødløg
15 g smør
1 kvist gran
1 spsk. sukker
Havsalt og friskkværnet peber
3 danske æbler
40 g lyse rosiner
2 spsk. æbleeddike
Pil og snit løgene fint, og sautér det med en klat smør og grankvisten. Krydr med salt, sukker og peber, når de begynder at tage farve. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove tern.
Kom æblerne i løgene, vend godt rundt, og sautér, til æblerne bliver lidt møre, men stadig har bid. Tilsæt de lyse rosiner til kompotten, og lad dem sautere med et øjeblik. Smag kompotten til med eddike, salt og peber, til der er en god syre-sødme-balance. Tag æblekom- potten af varmen, og kom den i en skål eller et sylteglas. Lad grankvisten blive i for at trække smag og som dekoration.
Sprøde rugbrøds- flager med lakrids og Havsalt
1⁄4 daggammelt rugbrød
2 spsk. koldpresset raps- olie
1 tsk. lakridspulver
Havsalt
Skær rugbrødet i helt tynde skiver med en skarp brød- kniv. Det kan være en fordel at komme rugbrødet i fryseren først, så er det nemmere at skære tyndt. Læg rugbrødet på en bageplade med bagepapir, rør olie og lakridspulver sammen, og dryp det ud over rugbrødsskiverne. Drys med salt. Bag rugskiverne i ovnen ved 170°C i 8-10 min., så de bliver helt sprøde. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende olie.