Desserts

Tarte Tatin

Om denne ret
Fra bogen Franske Fristelser bringer vi opskriften på den legendariske æbletærte Tarte Tatin. Her i en nem udgave, hvor alle kan være med.
Foto: Ditte Ingemann
1 tærte
Ingredienser & tilberedning

5-6 æbler, let syrlige

1 vaniljestang, kornene

150 g sukker

100 g smør

250 g butterdej

Skræl æblerne, skær dem i halve, og derpå i kvarte. Fjern stilk og kernehus.
 Fordel æblerne i et smukt mønster i bunden af en smurt spring- eller kageform.

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret. Skær smørret i små tern. Fordel smørtern på æblerne, og drys med vaniljesukkeret.
 Sæt formen i en 150 grader varm ovn i en lille time.

Tag tærten ud, og dæk den med udruellet butterdej; sørg for at stoppe dejen godt ned langs formens inderside.
 Sæt tærten i ovnen igen, og bag i 20-25 minutter ved 200 grader. Lad tærten hvile lidt, inden den vendes ud på et serveringsfad med æblerne øverst. Vær forsigtig, for æbler og karamelsauce er brændende varme.

Server tærten lun med cremefraiche eller vaniljeparfait.