Desserts

Gulerodskage med ostecreme

Om denne ret
Dejlig krydret gulerodskage toppet med en blød og sød ostecreme.
1 kage
Rondelé med havsalt

Det bedste salt kommer fra Camargues saltmarker i det sydlige Frankrig og fuldender smagen i denne naturel flødeost.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

300 g brun farin

150 g blødt smør

4 æg

275 g hvedemel

11⁄2 tsk bagepulver

1⁄2 tsk salt

11⁄2 tsk kanel

1 tsk natron

375 g gulerødder

Ostecreme

150 g Président Rondelé Naturel

90 g blødt smør

1⁄2 vanillestang, kornene af

130 g flormelis

Pynt

Citron, kogt i sukker med lidt vand

Citronmelisse

Pisk farin sammen med smør, og tilsæt et æg ad gangen. Bland mel med bagepulver, salt, kanel og natron, og rør melblandingen i dejen. Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Tilsæt dem til dejen, og hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min.

Ostecreme
Rør flødeost sammen med smør, vanillekorn og flormelis til en ensartet masse, og smør det på toppen af den afkølede kage. Pynt med sukkerkogt citronskal og citronmelisse.