L’accompagnement
Syltede grønne tomater med appelsin, kanel og lavendel
Om denne ret
Du kan bruge cherrytomater i stedet for grønne tomater. De skal blot halveres og koges i kortere tid.
1
glas
Ingredienser & tilberedning
2 økologiske appelsiner
4 dl lagereddike
4 dl vand
400 g rørsukker
1 kanelstang
2-3 lavendelblomster (friske fra haven eller tørret)
15 peberkorn
1 kg grønne tomater
Skær appelsinerne i kvarte, og kog dem sammen med eddike, vand, rørsukker, kanel, lavendel og peberkorn. Skær tomaterne i kvarte og kom dem i lagen. Kog op og tag straks gryden af varmen. Hæld tomater og syltelage på et skoldet sylteglas, luk glasset til og sæt det på køl, hvor tomaterne trækker ca. 1 uge inden brug. Det kan stå ca. 6 mdr. uåbnet på køl. Spis tomaterne som tilbehør til ost eller andet, hvor der lige mangler lidt sur/sødt.
TIP: Hvis du ikke kan finde grønne tomater, kan du anvende cherry- tomater. I så fald skæres tomaterne i halve, og koges i kortere tid.