Apéritif & Entrée
Små madbrød med løg og gedeost
Skiver af frisk gedeost i en praktisk emballage med to separate rum. Blød og mild - og skøn i diverse retter.
Dej
2 1/2 dl vand
20 g gær
2 tsk salt
200 g durummel
Ca. 150 g hvedemel
Olivenolie til pensling
Fyld
4 løg
1 spsk smør
1 fed hvidløg
1 spsk sukker
4 kviste frisk timian
Olivenolie til pensling
200 g Petits Chèvres Doux (frisk gedeost)
Salt og peber
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig.
Skær løgene i tynde ringe. Smelt smørret i en gryde og steg løgene med presset hvidløg uden at de tager farve. Drys sukker over og lad løgene simre og blive bløde et par minutter. Tilsæt hakket frisk timian og tag løgene af varmen.
Tænd ovnen på 225 grader. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker og rul hvert stykke dej ud så tyndt som muligt.
Pensl dejen med olie og top med løg og gedeost. Krydr med salt og peber. Bag brødene i ca. 12 min. til de er sprøde og gyldne.