Apéritif & Entrée

Marineret emmental

Apéritif & Entrée

Emmental marineret med appelsin

Afspil video
Om denne ret
Marinér osten i forvejen, og hiv ud af køleskabet, når der kommer gæster. Eller nyd en haps i ny og næ.
8 personer
Président Emmental

En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lige til at sætte på morgenbordet og nyde på en skive brød.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

400 g Président emmental

2 dl olivenolie

3 spsk hvid balsamicoeddike

friskkværnet peber, lidt salt

friske timianblade

2 appelsiner

1 dl pekannødder

Evt. et par stjerneanis

Skær emmentalosten i tern.

Rør en marinade af olie, eddike, peber, salt og timian.

Skær skrællen af appelsinerne og skær appelsinkødet i tern. Vend i marinaden.

Hak pekannødderne groft og vend ligeledes i marinaden.

Kom skiftevis lag af hhv. ost og appelsin i marinade i et glas.

Læg evt. nogle stjerneanis ned i glasset.

Luk glasset og stil det i køleskabet i minimum 24 timer og servér tempereret som aperitif eller snack.