Desserts

Marcels chokoladekage

Om denne ret
Det er en fransk kok, der har æren af Gâteau Marcel, omend en franskmand bosiddende i Danmark. Michel Michaud, født i Cognac i Charente, flyttede til Danmark i 1971 for at arbejde på Falsled Kro. Han har været en væsentlig årsag til, at fransk gastronomi blev kendt og udbredt i Danmark. Chokoladekagen Gâteau Marcel var simpelthen desserten i hans nytårsmenu 2009.
Opskriften er fra bogen Franske Fristelser, og fotograf er Ditte Ingemann.

1 kage
Ingredienser & tilberedning

175 g mørk chokolade

175 g smør

175 g sukker

7 æggeblommer

5 æggehvider

smør og lidt sukker til formen

god kakao til drys

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad – eller varm chokolade og smør forsigtigt op i en lille tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, inden det er helt smeltet. Rør rundt til saucen er glat og ensartet. Afkøl let.

Pisk 2⁄3 af sukkeret og alle æggeblommer skummende hvidt i en skål. Vend forsigtigt chokoladeblandingen med de piskede æggeblommer. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs. Fold de piskede hvider sammen med chokolade-æggeblandingen til en ensartet masse.

Smør en stor springform med blødt smør på indersiden, og drys med sukker. Hæld 2⁄3 af moussen i springformen. Stil resten af moussen i køleskabet.

Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter. Tag kagen ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde lidt sammen. Lad den køle af i køleskabet.
 Fordel resten af chokolademoussen på bunden, og glat ud til en smuk overflade. Stil kagen i køleskabet mindst nogle timer, bedst natten over.

Løsn kagen fra kanten og bunden af springformen med en kniv eller en paletkniv.
 Sigt kakao over kagen, og nyd den afkølet.

Franske Fristelser