Desserts
Marcels chokoladekage
Opskriften er fra bogen Franske Fristelser, og fotograf er Ditte Ingemann.
175 g mørk chokolade
175 g smør
175 g sukker
7 æggeblommer
5 æggehvider
smør og lidt sukker til formen
god kakao til drys
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad – eller varm chokolade og smør forsigtigt op i en lille tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, inden det er helt smeltet. Rør rundt til saucen er glat og ensartet. Afkøl let.
Pisk 2⁄3 af sukkeret og alle æggeblommer skummende hvidt i en skål. Vend forsigtigt chokoladeblandingen med de piskede æggeblommer. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs. Fold de piskede hvider sammen med chokolade-æggeblandingen til en ensartet masse.
Smør en stor springform med blødt smør på indersiden, og drys med sukker. Hæld 2⁄3 af moussen i springformen. Stil resten af moussen i køleskabet.
Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter. Tag kagen ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde lidt sammen. Lad den køle af i køleskabet. Fordel resten af chokolademoussen på bunden, og glat ud til en smuk overflade. Stil kagen i køleskabet mindst nogle timer, bedst natten over.
Løsn kagen fra kanten og bunden af springformen med en kniv eller en paletkniv. Sigt kakao over kagen, og nyd den afkølet.