L’accompagnement

Kompot af tørrede figner, honning, stjerneanis og rødløg

Om denne ret
Servér kompotten til ost - og til kødretter, der trænger til et lille løft.
1 glas
Ingredienser & tilberedning

1 rødløg

10 tørrede figner

3 spsk. honning

2 stjerneanis

Salt og peber

½ dl æbleeddike

Pil og halver rødløget og snit det i helt fine skiver. Skær fignerne med skræl ud i grove tern. Kom honning og stjerneanis op i en gryde, sæt det på komfuret ved middel varme, og lad honningen blive varm og karamelliseret. Tilsæt løg og figner, drys med lidt salt og peber, og lad det hele karamellisere i honningen et par min., uden det brænder på. Tilsæt eddike, og lad det koge ind i løg og figner, indtil du har en tæt kompot. Tag kompotten af varmen, og lad den køle af. Kom den i et glas, og servér til osten.