L’accompagnement

Briocher

Om denne ret
Her er en opskrift på briocher, der både kan serveres på morgenbordet eller lidt ost på et hvilket som helst andet tidspunkt af døgnet.
12 stk.
Ingredienser & tilberedning

1 dl lun mælk

25 g gær

3 æg str. L

1 tsk salt

1 spsk sukker

Ca. 350 g hvedemel

120 g blødt smør

Ca. 50 g hvedemel

1 æg til pensling

Hæld den lune mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt og sukker og ælt melet i dejen lidt ad gangen. Rør i dejen til den er smidig. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer. Ælt smørret i dejen lidt ad gangen sammen med resten af melet. Er dejen for fugtig tilsættes lidt mere mel.

Del dejen i hhv. 1/3 og 2/3. Form den store mængde dej til 12 boller og læg dem på en bageplade. Tryk et hul i midten af hver bolle. Del resten af dejen i 12 stykker og tril til små boller, som lægges i hvert hul. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med pisket æg og bag i ca. 15 min. Bollerne afkøles på en bagerist.