Apéritif & Entrée
Grøntsagsmuffins med ost
Du kan også bruge andre typer ost, fx en brie eller blåskimmelost i tern.
Skøn ost fra alperne. Fremstillet af upasteuriseret mælk fra køer, der udelukkende har spist græs og hø. Stor og rund smag.
10 g salt
3 dl vand
400 g hvedemel
1 spsk. honning
35 g smør
100 g Président Comté
1 æg
200 g revne grøntsager (gulerod, courgette, græskar, selleri eller andre rodfrugter)
25 g gær
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, honning og salt, og ælt det hele godt sammen. Ælt blødt smør ind i dejen, og lad den herefter hæve i en time.
Lav en fordybning i dejen, kom æg, revet comté og de revne grøntsager i fordybningen, og ælt dette ind i dejen.
Del dejen op i små boller, og kom dem i muffinforme. Lad dem hæve en time i formene inden bagning.
Bag formene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min., indtil de er gyldne på toppen og gennembagte. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.