Apéritif & Entrée

Crostini-variation

Om denne ret
En nem snack, der kan varieres udfra fantasi og hvad køkkenet gemmer på. Servér til et glas hvidvin eller øl.
25 stk.
Président Sainte Maure

Gedeost med flot tyndt lag hvidskimmel. Smagen udvikler sig fra frisk og mild til karakterfuld som osten modner.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

25 skiver flûtes

Olivenolie

400 g Président Sainte Maure

25 tsk topping (se nedenfor)

Tomatsalsa

2 tomater

1 forårsløg

1 kvist basilikum

1⁄2 fed hvidløg

Olivenolie

Salt og peber

Tapenade

1 fed hvidløg

2 ansjoser

Ca. 150 g oliven, befriet for sten

1 spsk kapers

1-2 dl olivenolie

Pesto

25 g pinjekerner

1 bdt basilikum

Ca. 1 dl olivenolie

saften af 1⁄2 citron

250 g parmesan

Salt og peber

Tomatsalsa

Hak tomaterne, og snit forårsløget fint. Striml basilikum, og knus hvidløget. Vend alle ingredienser sammen, og smag til med salt og peber.

Tapenade

Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor. Tilsæt olie, til det har en saftig konsistens, og smag til med salt og peber.

Pesto

Blend hvidløg, pinjekerner og basilikumblade sammen med olivenolie. Rør de øvrige ingredienser i, og smag til med salt og peber.

Ved servering

Pensl brødskiverne med olivenolie. Læg en skive gedeost på hvert stykke brød. Gratinér dem i ovnen ved 220 grader/under ovnens grill i ca. 2 minutter. Kom derefter enten 1 tsk tomatsalsa, tapenade eller pesto oven på osten, og server.