Desserts

Friteret brie med kompot af havtorn og gulerod

Om denne ret
Det er ikke kun camembert, der kan friteres. Lav også den klassiske dessert med trekanter af brieost.
4 personer
Président Brie

Klassisk fransk hvidskimmelost med den typiske halvfaste konsistens, tynde skorpe og den milde smag. Er altid spiseklar.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

200 g Président Brie

Hvedemel

1 æg

Rasp

1 liter solsikkeolie eller olivenolie til fritering

Gulerod-/havtornkompot

100 g havtornbær (frosne)

75 g sukker

3 gulerødder (ca. 150 g)

2 spsk. koldpresset rapsolie

2 spsk. æbleeddike

Salt

Skær brien ud i fire lige store trekanter, og vend dem herefter i mel, æg og rasp. Gør det to gange, så du er sikker på, at paneringen er tæt og ensartet.

Kom olie i en gryde, og varm den forsigtigt op til ca. 150-160 grader.

Kom de panerede briestykker ned i olien, og fritér dem i ca. 1-2 min., til de er flot gyldne og sprøde udenpå og varme og cremede i midten. Tag trekanterne op af olien, og læg dem på et stykke køkkenrulle for at suge evt. overskydende olie.

Servér de lune, sprøde oste med kompot af gulerod og havtorn.

Gulerod-/havtornkompot

Kom havtornbær i en skål, og drys med sukker. Lad dem stå i 15-20 min. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i små tern á ca. 1⁄2 x 1⁄2 cm. Kom gulerodstern op i en gryde med lidt olie, og sautér dem ved lav varme i 1-2 min. Tilsæt herefter hav- tornbær og sukker, eddike, lidt salt og resten af olien. Lad det hele koge i 8-10 min. ved lav varme til en tæt kompot. Tag gryden af varmen, og lad kompotten stå et øjeblik. Smag den evt. til med lidt ekstra eddike og sukker, og kom den i en skål.

Kompotten kan sagtens laves i en større mængde og kommes på sylteglas og bruges på et senere tidspunkt.