Plateau de fromage
Fransk hygge
Det er ganske nemt og hurtigt at skabe god fransk hygge. Med Président kommer du hele Frankrig rundt på en ostetallerken. To-tre oste kombineret med f.eks. lidt oliven, en smule pølse, laksecarpaccio og godt brød. Og voilá! Vi kalder det fastfood på fransk. Her er ostene serveret med laksecarpaccio og hjemmebagt knækbrød.
-
1Se info Luk infoPrésident Rondelé med Valnød
De bedste valnødder kommer fra Dordogne og giver denne friske flødeost en delikat og balanceret smag af nødder.
-
2Se info Luk infoPrésident Bleu d’Auvergne AOP
Blåskimmelost fra det smukke vulkanområde i Auvergne. Har en pikant duft og en ren smag med en note af krydderurter.
-
3Se info Luk infoPrésident Spidsbrie
En klassisk brie med et tyndt lag hvidskimmel. Osten er skåret af en tre kg brie og er derfor ekstra cremet.
Laksecarpaccio
200 g røget laks i tynde skiver
1 æble
2 spsk karse
Saft af 1 lime
25 g salte mandler
1 spsk olivenolie
Friskkværnet peber
Anret laksen på et fad. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær i tynde både. Fordel æbler og karse på laksen og pres limesaft over. Drys med hakkede mandler og dryp olivenolie over. Krydr med peber.
Hjemmebagt knækbrød med havregryn og koldpresset rapsolie
1 dl havregryn, alternativt speltflager
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 dl hvedemel
2 dl fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. salt
2 dl vand
1,25 dl koldpresset rapsolie
Hæld havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, fuldkornshvedemel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt vand og olie. Rør dejen godt sammen. Læg et stykke bagepapir på bordet, hæld halvdelen af dejen på papiret, og læg endnu et lag bagepapir ovenpå. Rul dejen tyndt ud (ca. 1-2 mm) mellem de to stykker bagepapir med en kagerulle, læg det hele over på en bageplade, og fjern det øverste lag papir. Gentag med resten af dejen. Skær dejen ud i firkanter, og bag knækbrødene i en forvarmet ovn i
ca. 15 min. ved 180C. Lad dem køle af på bagepladen.