Plateau de fromage
Fransk fredag
Der kan være langt fra Danmark til Frankrig på en ganske almindelig fredag. Men nogle gange handler det blot om at aktivere minderne. Se her, hvordan du skaber fredagshygge og samtidig kommer hele Frankrig rundt på en ostetallerken med Président. Tre oste i selskab med blandt andet grillede asparges, lidt oliven og sprøde rugbrødsflager. Voilá – vi kalder det fast food på fransk.
-
1Se info Luk infoPrésident Terroir
En flot orange og cremet rødkitost fra Normandiet med en fyldig smag. Hører naturligt hjemme på ostebordet.
-
2Se info Luk infoPrésident Emmental
En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lagret i to måneder og har en nøddeagtig smag med lidt sødme.
Grillede asparges med vinaigrette
18 grønne asparges
1 spsk olivenolie
1 bundt kørvel
Vinaigrette
1 spsk vineddike
2 spsk olivenolie
1 tsk grovkornet sennep
1 tsk flydende honning
Knæk den nederste træede ende af aspargesene før de pensles med olie og lægges på en grill eller en varm grillpande. Vend dem efter ca. 2 min. Grill dem ca. 4 min. i alt. Fordel aspargesene på et fad. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen og dryp over aspargesene. Top med kørvel.
Skær rugbrødet i helt tynde skiver med en skarp brød-kniv. Det kan være en fordel at komme rugbrødet i fryseren først, så er det nemmere at skære tyndt. Læg rugbrødet på en bageplade med bagepapir, rør olie og lakridspulver sammen, og dryp det ud over rugbrødsskiverne. Drys med salt. Bag rugskiverne i ovnen ved 170 °C i 8-10 min., så de bliver helt sprøde. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende olie.