L’accompagnement

Fennikelkompot med appelsin og rosmarin

Om denne ret
Fin kompot med balance af sødme og syre. Smager godt til de fleste oste.
1 glas
Ingredienser & tilberedning

1 rødløg

3 fennikel

1 dl cider eddike

75 g sukker

1 appelsin (usprøjtet)

1 kvist rosmarin

1 dl vand

Havsalt og friskkværnet peber

Pil og snit rødløget fint. Snit ligeledes fennikel fint, skyl det i koldt vand og lad det afdryppe grundigt. Kom løg, fennikel, eddike, sukker, saften fra appelsinen, fintrevet appelsinskal, rosmarin og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det koge i ca. 20 min. til en tæt kompot. Tag gryden af varmen, og smag til med salt og peber, til kompotten har den balance af sødme og syre, som du gerne vil have. Servér den afkølede kompot til osten.