Om denne ret
Marinér osten i forvejen, og hiv ud af køleskabet, når der kommer gæster. Eller nyd en haps i ny og næ.
8
personer
Président Emmental
En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lige til at sætte på morgenbordet og nyde på en skive brød.
Se info
Luk info
Ingredienser & tilberedning
400 g Président emmental
2 dl olivenolie
3 spsk hvid balsamicoeddike
friskkværnet peber, lidt salt
friske timianblade
2 appelsiner
1 dl pekannødder
Evt. et par stjerneanis
Skær emmentalosten i tern.
Rør en marinade af olie, eddike, peber, salt og timian.
Skær skrællen af appelsinerne og skær appelsinkødet i tern. Vend i marinaden.
Hak pekannødderne groft og vend ligeledes i marinaden.
Kom skiftevis lag af hhv. ost og appelsin i marinade i et glas.
Læg evt. nogle stjerneanis ned i glasset.
Luk glasset og stil det i køleskabet i minimum 24 timer og servér tempereret som aperitif eller snack.