Apéritif & Entrée
Crostini-variation
Gedeost med flot tyndt lag hvidskimmel. Smagen udvikler sig fra frisk og mild til karakterfuld som osten modner.
25 skiver flûtes
Olivenolie
400 g Président Sainte Maure
25 tsk topping (se nedenfor)
Tomatsalsa
2 tomater
1 forårsløg
1 kvist basilikum
1⁄2 fed hvidløg
Olivenolie
Salt og peber
Tapenade
1 fed hvidløg
2 ansjoser
Ca. 150 g oliven, befriet for sten
1 spsk kapers
1-2 dl olivenolie
Pesto
25 g pinjekerner
1 bdt basilikum
Ca. 1 dl olivenolie
saften af 1⁄2 citron
250 g parmesan
Salt og peber
Tomatsalsa
Hak tomaterne, og snit forårsløget fint. Striml basilikum, og knus hvidløget. Vend alle ingredienser sammen, og smag til med salt og peber.
Tapenade
Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor. Tilsæt olie, til det har en saftig konsistens, og smag til med salt og peber.
Pesto
Blend hvidløg, pinjekerner og basilikumblade sammen med olivenolie. Rør de øvrige ingredienser i, og smag til med salt og peber.
Ved servering
Pensl brødskiverne med olivenolie. Læg en skive gedeost på hvert stykke brød. Gratinér dem i ovnen ved 220 grader/under ovnens grill i ca. 2 minutter. Kom derefter enten 1 tsk tomatsalsa, tapenade eller pesto oven på osten, og server.