Plat principal
Bagte tomater med brie, bulgur og krydderurter
Klassisk fransk hvidskimmelost med den typiske halvfaste konsistens, tynde skorpe og den milde smag. Er altid spiseklar.
8 tomater
1 løg
4 stængler blegselleri
2 spsk. olivenolie
2 dl kogt bulgur
1⁄2 bundt persille
1⁄2 bundt kørvel
1⁄2 bundt basilikum
Salt og friskkværnet peber
100 g Président Brie
Skær et låg af tomaterne, og grav kødet ud med en teske. Pres det igennem en sigte over en skål. Pil løget, og hak det fint. Snit blegsellerien fint, og sautér begge dele ganske kort i en spsk. olivenolie. Tag det af varmen, og bland det i den kogte bulgur. Tilsæt lidt af tomatsaften sammen med de hakkede krydderurter. Fyldet skal ikke svømme i saft, bare lige samles af den. Smag til med salt og peber. Kom tern af brie i hver tomat, kom fyldet ovenpå, og slut af med lidt brie igen, og sæt låget på til sidst. Sæt tomaterne i et smurt ovnfast fad, dryp dem med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag tomaterne i ovnen ved 225 grader i 15-20 min., så de bliver bagt igennem.
Tag tomaterne ud, og servér dem med det samme. Med en god og fyldig salat samt brød kan de serveres som hovedret. Du kan også servere dem som tilbehør til en hovedret.