Plat principal

Risotto med svampe, spinat og brie

Om denne ret
De færreste tænker nok på brie og risotto sammen, men det er faktisk synd. Brien smelter fint i den varme risotto og giver ekstra smag.
4 personer
Président Spidsbrie

En klassisk brie med et tyndt lag hvidskimmel. Osten er skåret af en tre kg brie og er derfor ekstra cremet.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

1 liter hønsebouillon

1 skalotteløg

10 g smør til sautering

300 g risottoris (arborio eller carnaroli)

1 dl hvidvin

100 g frisk spinat

150 g østershatte eller markchampignon

150 g Président Brie

30 g smør i tern

30 g friskrevet parmesan

Salt og friskkværnet peber

1⁄2-1 usprøjtet citron

Bring bouillon i kog i en gryde. Hak skalotteløget, og sautér det i lidt smør, til det er glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt ris, sautér videre i nogle minutter, og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene. Tilsæt kog- ende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risene undervejs. Lad risene koge i 15-18 min., så de er møre, men stadig med lidt bid. Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (ikke for meget, hvis din bouillon er meget salt).

Pluk og vask spinaten grundigt, kom den i et dørslag, og afdryp den. Skær spinaten ud i strimler med en skarp kniv. Rens svampene. Hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Del svampene i mindre stykker, og rist dem i lidt smør på en pande i 3-4 min. Krydr svampene med salt og peber, og bland dem herefter i risene (gem en lille skålfuld svampe til servering).

Tag risene af varmen, og rør tern af brie og smør samt parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon). Vend de friske spinatstrimler ned i den varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag til med salt, peber samt fintrevet citronskal og -saft.

Anret risottoen med lidt ristede svampe på toppen, og nyd den med det samme.