L’accompagnement

Syltede grønne tomater med appelsin, kanel og lavendel

Om denne ret
Du kan bruge cherrytomater i stedet for grønne tomater. De skal blot halveres og koges i kortere tid.
1 glas
Ingredienser & tilberedning

2 økologiske appelsiner

4 dl lagereddike

4 dl vand

400 g rørsukker

1 kanelstang

2-3 lavendelblomster (friske fra haven eller tørret)

15 peberkorn

1 kg grønne tomater

Skær appelsinerne i kvarte, og kog dem sammen med eddike, vand, rørsukker, kanel, lavendel og peberkorn. Skær tomaterne i kvarte og kom dem i lagen. Kog op og tag straks gryden af varmen. Hæld tomater og syltelage på et skoldet sylteglas, luk glasset til og sæt det på køl, hvor tomaterne trækker ca. 1 uge inden brug. Det kan stå ca. 6 mdr. uåbnet på køl. Spis tomaterne som tilbehør til ost eller andet, hvor der lige mangler lidt sur/sødt.

TIP: Hvis du ikke kan finde grønne tomater, kan du anvende cherry- tomater. I så fald skæres tomaterne i halve, og koges i kortere tid.