Apéritif & Entrée
Sprøde ruller med brie, spidskål og persille
1⁄2 spidskål
1 bundt bredbladet persille
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Havsalt og friskkværnet peber
100 g Président Brie
15-20 ark forårsrulledej (kan købes hos thailandske og kinesiske købmænd)
1 æg
1 liter solsikkeolie eller olivenolie til fritering
Skyl spidskål og persille, og snit det herefter fint. Kom olivenolie i en varm wok eller sauterpande, og sautér spidskål og persille i 30 sekunder, så de bare lige falder lidt sammen. Smag til med hakket hvidløg, salt og peber. Lad fyldet køle lidt af. Skær brien ud i tern, og vend den i fyldet. Nu er det tid til at lave forårsrullerne.
Tag et ark dej ud på bordet, pensl det let med sammenpisket æg langs alle fire kanter, og læg herefter 1-2 spsk. fyld i midten.
Fold begge dejsiderne ind over fyldet, så de lukker til. Rul dernæst forårsrullen stramt sammen, og luk med lidt æg til sidst, så du er sikker på, at rullen ikke går op under stegning.
Fyld og rul alle rullerne på samme måde, og fritér dem herefter i 160 grader varm olie i 2-3 min. (Hvis du ikke har et termometer, kan du vurdere, om olien er tilstrækkelig varm ved at stikke enden af en tændstik i olien – syder det omkring den, er olien klar).
Kom kun 4-5 ruller i ad gangen, og tag dem op med en hulske, efterhånden som de bliver gyldne og sprøde. Læg rullerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle, drys med salt, og spis dem varme som en lille snack, evt. med soja og sursød chilisovs til at dyppe i.