Salades
Salat med brie, hjertesalat og jordbær
En klassisk brie med et tyndt lag hvidskimmel. Osten er skåret af en tre kg brie og er derfor ekstra cremet.
2 røde peberfrugter
1⁄2 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 hjertesalat
10 jordbær
3 spsk. hyldeblomsteddike
200 g Président Brie
1 bundt kørvel
Godt brød
Kom peberfrugterne i et ildfast fad, og dryp med 2 spsk. olivenolie og salt. Bag dem ved 200 grader i 15 min., indtil de er godt brankede og falder lidt sammen. Tag dem ud af ovnen, træk skindet af med en urtekniv, og fjern kernerne. Skær peberfrugterne ud i mindre stykker, og kom dem op i en skål.
Del hjertesalaten i blade, skyl dem i koldt vand, og afdryp dem grundigt. Skyl jordbærrene, og fjern herefter blomsten. Skær bærrene i skiver.
Rør hyldeblomsteddike, resten af olivenolien, salt og friskkværnet peber sammen til en dressing.
Vend hjertesalat, rød peberfrugt, jordbær og dressing sammen, skær brien ud i skiver, og anret den med salaten.
Drys til sidst med hakket kørvel, og servér med godt brød som en frokostsalat eller som en forret.