Plat principal
Rugbrødssandwich med brie, syltede rødløg, æble og selleri
Klassisk fransk hvidskimmelost med den typiske halvfaste konsistens, tynde skorpe og den milde smag. Er altid spiseklar.
1 rødløg
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. akaciehonning
Salt og friskkværnet peber
1 hjertesalat
1 æble
2 stængler blegselleri
8 skiver rugbrød
200 g Président Brie
Pil og halver rødløget, snit det i fine skiver, og kom det i en skål.
Marinér rødløget med eddike, honning, lidt salt samt friskkværnet peber. Vend godt rundt, og lad det stå i 15-20 min.
Del salaten ud i blade, og vask dem grundigt. Frigør æblet for kernehus, og skær det ud i helt fine skiver. Vask sellerien, og snit den i fine strimler. Bland alle ingredienserne i en skål.
Rist rugbrødsskiverne i en brødrister, så de bliver helt sprøde og gyldne.
Læg en skive rugbrød på en tallerken, og kom et par gode skiver brie på hver, herefter tilsættes blandingen med salat, selleri og æble og til sidst de syltede rødløg. Dryp lidt af lagen fra rødløget over, og slut af med endnu et stykke ristet rugbrød på toppen.