L’accompagnement
Ristet krydderbrød med dadler
75 g smør
150 g honning
60 g brun farin
1 æg
50 g gode, bløde dadler, -udstenede
½ usprøjtet citron
300 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt kanel
1 knsp. stødt nellike
1½ dl kærnemælk
Lidt smør til form
Smelt smør, honning og brun farin i en gryde. Tag gryden af varmen, når massen er smeltet, og tilsæt æg – pisk grundigt, så det ikke bliver til røræg i den varme honningmasse. Skær dadlerne ud i små tern, og vend dem i citronskal og -saft. Tilsæt mel, natron, krydderier og kærnemælk til honningmassen. Rør dejen glat med et piskeris, og vend til sidst dadlerne i. Smør en rugbrødsform, hæld dejen i, og bag brødet ved 150 °C i 45-55 min. Lad det køle af, inden du serverer det enten friskbagt eller i tynde skiver, som ristes i lidt smør på panden eller i en brødrister.