L’accompagnement
Ristede nødder og kerner vendt i sirup
Nødder
200 g hasselnødder
100 g valnødder
100 g solsikkekerner
200 g græskarkerner
2-3 dl ahornsirup (eller lav din egen hybenrosesirup)
Hybenrosesirup
200 g sukker
2 spsk. cidereddike
3 dl vand
4-5 hybenroser (hvis de ikke kan skaffes, kan usprøjtede roser bruges)
Fordel nødder og kerner på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen i 10-12 min. ved 180 grader, til de bliver gyldne og begynder at dufte “varmt”. Kom nødder og kerner i en skål, mens de stadig er lune, og vend dem godt rundt med sirup, til de bliver helt klistrede og blanke.
Hybenrosesirup (du kan også bruge ahornsirup i stedet)
Kom sukker, cidereddike og vand i en gryde, og bring det i kog. Når sukkerlagen koger, tilsættes de plukkede rosenblade, og gryden tages af varmen. Hæld den varme sirup på et rent sylteglas, og lad siruppen trække i 12 timer inden brug. Bevar hybenrosebladene i, da de ser smukke ud i siruppen. Siruppen kan holde sig i 3-4 mdr. på køl.