L’accompagnement

Ristede nødder og kerner vendt i sirup

Om denne ret
De ristede nødder og kerner er vendt i en sirup. Du kan bruge ahornsirup eller du kan lave din egen hybenrosesirup, som du også kan bruge på yoghurt, i pandekager, til vaniljeis eller som marinade i en frugtsalat. Så lav bare rigeligt, hvis du kaster dig ud i dette projekt.
1 glas
Ingredienser & tilberedning

Nødder

200 g hasselnødder

100 g valnødder

100 g solsikkekerner

200 g græskarkerner

2-3 dl ahornsirup (eller lav din egen hybenrosesirup)

Hybenrosesirup

200 g sukker

2 spsk. cidereddike

3 dl vand

4-5 hybenroser (hvis de ikke kan skaffes, kan usprøjtede roser bruges)

Fordel nødder og kerner på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen i 10-12 min. ved 180 grader, til de bliver gyldne og begynder at dufte “varmt”. Kom nødder og kerner i en skål, mens de stadig er lune, og vend dem godt rundt med sirup, til de bliver helt klistrede og blanke.

Hybenrosesirup (du kan også bruge ahornsirup i stedet)
Kom sukker, cidereddike og vand i en gryde, og bring det i kog. Når sukkerlagen koger, tilsættes de plukkede rosenblade, og gryden tages af varmen. Hæld den varme sirup på et rent sylteglas, og lad siruppen trække i 12 timer inden brug. Bevar hybenrosebladene i, da de ser smukke ud i siruppen. Siruppen kan holde sig i 3-4 mdr. på køl.