Plat principal
Kartoffelpizza med chèvre
Skiver af frisk gedeost i en praktisk emballage med to separate rum. Blød og mild - og skøn i diverse retter.
400 g mellemstore kartofler
1 dl olivenolie
200 g Président frisk gederulle
2 kviste rosmarin
Salt og peber
50 g spæde salatblade, gerne rucola
Pizzadej
25 g gær
3 dl vand
500 g mel, evt. lidt ekstra til æltning
1 spsk olie
1⁄2 spsk salt
Udblød gæren i vandet, og kom derefter de øvrige ingredienser i. Ælt dejen smidig og glat, og stil den til hævning mindst 1 time. Tænd ovnen på 275 grader, og sæt en pizzasten ind, hvis du har en. Skræl kartoflerne, og riv eller skær dem i papirtynde skiver. Vend skiverne i olivenolie. Rul pizzadejen ud på et bord, og læg den på bagepapir. Læg kartofler på pizzabunden, og fordel gedeost, rosmarin, salt og peber over. Bag den i ovnen i ca. 10 min., til bunden er sprød. Pynt med rucola, og server med det samme.