Desserts
Gulerodskage med ostecreme
Det bedste salt kommer fra Camargues saltmarker i det sydlige Frankrig og fuldender smagen i denne naturel flødeost.
300 g brun farin
150 g blødt smør
4 æg
275 g hvedemel
11⁄2 tsk bagepulver
1⁄2 tsk salt
11⁄2 tsk kanel
1 tsk natron
375 g gulerødder
Ostecreme
150 g Président Rondelé Naturel
90 g blødt smør
1⁄2 vanillestang, kornene af
130 g flormelis
Pynt
Citron, kogt i sukker med lidt vand
Citronmelisse
Pisk farin sammen med smør, og tilsæt et æg ad gangen. Bland mel med bagepulver, salt, kanel og natron, og rør melblandingen i dejen. Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Tilsæt dem til dejen, og hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min.
Ostecreme
Rør flødeost sammen med smør, vanillekorn og flormelis til en ensartet masse, og smør det på toppen af den afkølede kage. Pynt med sukkerkogt citronskal og citronmelisse.