Desserts
Friteret brie med kompot af havtorn og gulerod
Klassisk fransk hvidskimmelost med den typiske halvfaste konsistens, tynde skorpe og den milde smag. Er altid spiseklar.
200 g Président Brie
Hvedemel
1 æg
Rasp
1 liter solsikkeolie eller olivenolie til fritering
Gulerod-/havtornkompot
100 g havtornbær (frosne)
75 g sukker
3 gulerødder (ca. 150 g)
2 spsk. koldpresset rapsolie
2 spsk. æbleeddike
Salt
Skær brien ud i fire lige store trekanter, og vend dem herefter i mel, æg og rasp. Gør det to gange, så du er sikker på, at paneringen er tæt og ensartet.
Kom olie i en gryde, og varm den forsigtigt op til ca. 150-160 grader.
Kom de panerede briestykker ned i olien, og fritér dem i ca. 1-2 min., til de er flot gyldne og sprøde udenpå og varme og cremede i midten. Tag trekanterne op af olien, og læg dem på et stykke køkkenrulle for at suge evt. overskydende olie.
Servér de lune, sprøde oste med kompot af gulerod og havtorn.
Gulerod-/havtornkompot
Kom havtornbær i en skål, og drys med sukker. Lad dem stå i 15-20 min. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i små tern á ca. 1⁄2 x 1⁄2 cm. Kom gulerodstern op i en gryde med lidt olie, og sautér dem ved lav varme i 1-2 min. Tilsæt herefter hav- tornbær og sukker, eddike, lidt salt og resten af olien. Lad det hele koge i 8-10 min. ved lav varme til en tæt kompot. Tag gryden af varmen, og lad kompotten stå et øjeblik. Smag den evt. til med lidt ekstra eddike og sukker, og kom den i en skål.
Kompotten kan sagtens laves i en større mængde og kommes på sylteglas og bruges på et senere tidspunkt.