Revet emmental er en utroligt nemt måde at give madlavning lidt ekstra smag. Fra pasta til suppe og fra omelet til lasagne.
250 g revet Président Emmental
2 spsk. crème fraîche
3 spsk. dijonsennep
Salt
Friskkværnet peber
8 skiver daggammelt hvedebrød
8 tynde skiver kogt skinke
½ dl olivenolie
Rør reven ost, crème fraîche, sennep, salt og friskværnet peber sammen i en skål med et piskeris, rør grundigt så det bliver blandet godt. Fordel ostemassen på alle brødskiverne
Læg 2 tynde skiver skinke oven på 4 af brødskiverne. Læg derpå de resterende 4 brødskiver ovenpå skinken med osteblandingen øverst.
Varm en pande op og kom halvdelen af olivenolie på panden, og steg 2 af croque monsieur’erne i et par minutter på den brødskive, hvor der ikke er ostemasse på, steg brødet, til det er gyldent og sprødt.
Kom croque monsieur’erne op i et ildfast fad og steg de næste 2 croque monsieurs i resten af olivenolien. Løft dem over i fadet, og bag dem i en 180° varm ovn i 10-15 minutter, til osten på toppen er smeltet og gylden. Spis dem straks med evt. sennep og små cornichoner til.
Tip: Ønsker du en endnu mere cremet udgave, skal du prøve at komme Président Rondelé med Valnød eller Hvidløg & Urter i ostemassen.