Plat principal

Croque-Monsieur

Plat principal

Croque-monsieur

Afspil video
Om denne ret
Vidste du, at hvis du kommer et spejlæg på toppen og evt. lidt béchamel-sauce, så har du forvandlet din Croque-Monsieur til en Croque-Madame?
4 personer
Président revet emmentaler

Revet emmental er en utroligt nemt måde at give madlavning lidt ekstra smag. Fra pasta til suppe og fra omelet til lasagne.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

250 g revet Président Emmental

2 spsk. crème fraîche

3 spsk. dijonsennep

Salt

Friskkværnet peber

8 skiver daggammelt hvedebrød

8 tynde skiver kogt skinke

½ dl olivenolie

Rør reven ost, crème fraîche, sennep, salt og friskværnet peber sammen i en skål med et piskeris, rør grundigt så det bliver blandet godt. Fordel ostemassen på alle brødskiverne

Læg 2 tynde skiver skinke oven på 4 af brødskiverne. Læg derpå de resterende 4 brødskiver ovenpå skinken med osteblandingen øverst.

Varm en pande op og kom halvdelen af olivenolie på panden, og steg 2 af croque monsieur’erne i et par minutter på den brødskive, hvor der ikke er ostemasse på, steg brødet, til det er gyldent og sprødt.

Kom croque monsieur’erne op i et ildfast fad og steg de næste 2 croque monsieurs i resten af olivenolien. Løft dem over i fadet, og bag dem i en 180° varm ovn i 10-15 minutter, til osten på toppen er smeltet og gylden. Spis dem straks med evt. sennep og små cornichoner til.

Tip: Ønsker du en endnu mere cremet udgave, skal du prøve at komme Président Rondelé med Valnød eller Hvidløg & Urter i ostemassen.