Gedeost med flot tyndt lag hvidskimmel. Smagen udvikler sig fra frisk og mild til karakterfuld som osten modner.
200 g friséesalat eller anden sprød lidt bitter salat
12 cherrytomater
1 skalotteløg
1 lille baguette
200 g Président Sainte Maure
2 spsk. olivenolie
2 spsk. akaciehonning
Salt
Friskkværnet peber
50 g valnødder
Dressing
2 spsk. æbleeddike
Lidt salt
Friskkværnet peber
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. akaciehonning
½ dl olivenolie
Begynd med dressingen: Rør eddike, salt, friskkværnet peber, sennep, honning og olivenolie sammen i en skål. Pluk salaten ud i mindre stykker og skyl i koldt vand, kom dem op i en sigte og afdryp grundigt. Skær tomaterne i halve. Pil skalotteløg og hak fint.
Tænd ovnen på 225°. Del baguetten i 8 skiver, skær Sainte Maure ud i 8 skiver og læg en skive på hver brødskive. Dryp lidt olivenolie og honning på gedeosten, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom brødene i ovnen i ca. 8 minutter, ind til osten er godt gylden på toppen.
Vend salaten med tomater, dressing, hakket skalotteløg og valnødder. Anret brødene oven på salaten og server med det samme, så brødene er lune og salaten er sprød og frisk.