Salades

Chèvre chaud

Salades

Chèvre Chaud

Afspil video
Om denne ret
Klassikeren over alle klassikere. Servér den til frokost, som forret eller hovedret.
4 personer
Président Sainte Maure

Gedeost med flot tyndt lag hvidskimmel. Smagen udvikler sig fra frisk og mild til karakterfuld som osten modner.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

200 g friséesalat eller anden sprød lidt bitter salat

12 cherrytomater

1 skalotteløg

1 lille baguette

200 g Président Sainte Maure

2 spsk. olivenolie

2 spsk. akaciehonning

Salt

Friskkværnet peber

50 g valnødder

Dressing

2 spsk. æbleeddike

Lidt salt

Friskkværnet peber

1 spsk. dijonsennep

1 tsk. akaciehonning

½ dl olivenolie

Begynd med dressingen: Rør eddike, salt, friskkværnet peber, sennep, honning og olivenolie sammen i en skål. Pluk salaten ud i mindre stykker og skyl i koldt vand, kom dem op i en sigte og afdryp grundigt. Skær tomaterne i halve. Pil skalotteløg og hak fint.

Tænd ovnen på 225°. Del baguetten i 8 skiver, skær Sainte Maure ud i 8 skiver og læg en skive på hver brødskive. Dryp lidt olivenolie og honning på gedeosten, krydr med salt og friskkværnet peber.

Kom brødene i ovnen i ca. 8 minutter, ind til osten er godt gylden på toppen.

Vend salaten med tomater, dressing, hakket skalotteløg og valnødder. Anret brødene oven på salaten og server med det samme, så brødene er lune og salaten er sprød og frisk.