Salades
Cæsarsalat a la francaise
En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lagret i to måneder og har en nøddeagtig smag med lidt sødme.
2 romainesalat
2 skiver surdejsbrød
½ dl olivenolie
Groft salt
50 g Président Emmental
Cæsardressing
1 pasteuriseret æggeblomme
Saft af ½ citron
1/2 tsk dijonsennep
2 ansjosfileter
1 fed hvidløg
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Salt og peber
Kylling
250 g kyllingefilet
Olie til pensling
Salat
Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm tykkelse. Skær brødet i tern. Varm olien på en pande og rist brødet gyldent og sprødt. Læg brødet på et stykke køkkenrulle og drys med salt.
Cæsardressing
Pisk æggeblommen tyk og luftig med citronsaft og sennep. Tilsæt hakkede ansjosfileter og presset hvidløg. Pisk olien i under omrøring til dressingen tykner. Smag til med salt og peber.
Vend dressingen godt med salaten, så den fordeler sig. Anret salaten med brødcroutoner og riv emmental over.
Kylling
Sæt kyllingefileterne på sticks. Pensl med olie og grill dem på en varm pande til de er sprøde, og kyllingen er mør. Servér dem til cæsarsalaten.