Salades

Cæsarsalat a la francaise

Om denne ret
En klassisk salat, der er et helt måltid i sig selv - men som altid kan suppleres med lidt ost.
6 personer
Président Emmental

En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lagret i to måneder og har en nøddeagtig smag med lidt sødme.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

2 romainesalat

2 skiver surdejsbrød

½ dl olivenolie

Groft salt

50 g Président Emmental

Cæsardressing

1 pasteuriseret æggeblomme

Saft af ½ citron

1/2 tsk dijonsennep

2 ansjosfileter

1 fed hvidløg

1 dl ekstra jomfruolivenolie

Salt og peber

Kylling

250 g kyllingefilet

Olie til pensling

Salat
Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm tykkelse. Skær brødet i tern. Varm olien på en pande og rist brødet gyldent og sprødt. Læg brødet på et stykke køkkenrulle og drys med salt.

Cæsardressing
Pisk æggeblommen tyk og luftig med citronsaft og sennep. Tilsæt hakkede ansjosfileter og presset hvidløg. Pisk olien i under omrøring til dressingen tykner. Smag til med salt og peber.

Vend dressingen godt med salaten, så den fordeler sig. Anret salaten med brød­crou­toner og riv emmental over.

Kylling
Sæt kyllingefileterne på sticks. Pensl med olie og grill dem på en varm pande til de er sprøde, og kyllingen er mør. Servér dem til cæsarsalaten.