En lille fondue
Coulommiers minder mest om brie – og den kan nydes på mange måder.
Fx kan du stikke hvidløg og urter i osten, hælde lidt hvidvin over og bage den i ovnen. Så har du den skønneste fondue.
FÅ TIPS OG TRICKS TIL JULENS BEDSTE OSTEBORD!
Juletid er lig med ostetid.
Men hvordan sammensætter du et godt ostebord?
Og hvad serverer du til?
Vi har med udgangspunkt i Présidents lækre franske oste samlet vores bedste fif og tips til dit juleostebord.
Gå på opdagelse og find inspiration her på siden.
Coulommiers minder mest om brie – og den kan nydes på mange måder.
Fx kan du stikke hvidløg og urter i osten, hælde lidt hvidvin over og bage den i ovnen. Så har du den skønneste fondue.
Gode matches med ost skaber magi. Her er nogle guidelines og eksempler på ostens bedste venner.
Hvilke oste skal jeg vælge til mit ostebræt? Hvordan skal de anrettes? Hvad skal jeg servere til?
Det får du svar på i denne video, hvor du også får en præsentation til ostene, du finder ude i butikkerne netop nu.
De lækre oste spiller en særlig rolle på julens osteborde. Men også i den lange og søde ventetid op til julen.
I øjeblikket kan du ude i supermarkederne finde et særligt udvalg af oste, der sætter smag på årets mørkeste tid.
Læs om alle ostene her på siden – eller se videoen om ostebordet, hvor du også får en introduktion til de forskellige oste.
Gør plads!
For ind på scenen kommer Président Le Brie Gourmet – og de kommer med god smag. Den ekstra cremede hvidskimmelost fås i to varianter: En med et lag honning-mandler og en med trøffel i midten.
Intet ostebord uden en blåskimmelost!
Og den rolle kan Présidents Le Bleu Gourmet sagtens indtage. For her en pikant og cremet blåskimmelost med en helt igennem rund og ren smag, hvor de fleste kan være med.
Mange tror det ikke, men faktisk er øl rigtig godt at matche oste med.
Her er nogle bud på øltyper, der gør ostene endnu bedre.
Disse to sekskantede oste gemmer på en hemmelighed.
Ostene har nemlig et delikat lag af hhv. honning/mandel og sommertrøffel. En ost, der både skiller sig ud i udseende og smag.
Coulommiers er en fransk hvidskimmelost, der vejer 350 g – og er utroligt cremet.
Husk (som med andre skimmeloste) at tage den ud af køleskabet mindst en time før servering. Tempereret giver nemlig den allerbedste smag.
Et godt match får både vin og ost til at smage bedre, mens et dårligt match gør lige det modsatte.
Her er nogle eksempler på klassiske matches, du kan gå efter næste gang, du skal vælge vin til din ost.
Président emmental er skåret ud af store ostehjul. Karakteristisk for en emmental er en lidt tør konsistens, en nøddeagtig, sødlig smag og ikke mindst de flotte, ikoniske ostehuller.
Denne emmental er lagret i to måneder.
Overrask dine gæster med en frisk og krydret udgave af den kendte emmental.
Læg ostetern i et glas sammen med appelsinbåde, hakkede pekannødder, stjerneanis og timian – og vend med en marinade af olivenolie, hvid balsamicoeddike, salt og peber. Lad trække til næste dag – servér som del af julefrokostens osteanretning.
Find opskriften her.
Søger du en anderledes måde at servere en ost til ostebordet på? Så skulle du flække en Corsica (halvfast hvidkskimmelost lavet på fåremælk) og fylde den med en delikat blanding af hakket abrikos rørt med honning og rosmarin.
Osten Corsica kommer fra øen af samme navn og er lavet på pasteuriseret fåremælk. Her har vi en hvidskimmelost med halvfast konsistens. Fåremælk tilføjer et strejf af sødme, men osten har også en markant karakter over sig.
Julemad er tung mad. Derfor vil et frisk indslag være et kærkomment modspil til resten af bordet. Denne friske rødkålssalat er både god selve juleaften men også til ethvert ostebord.
Opskriften finder du lige her.