Société Roquefort AOP
Klassiker af upasteuriseret fåremælk og lagret i bjerggrotter - som en ægte roquefort skal. Raffineret og salt smagsoplevelse.
I Combalou-grotterne i byen Roquefort i det sydlige Frankrig lagres en af verdens ældste og mest fornemme oste. Legenden siger, at en fårehyrde glemte et stykke brød med frisk fåreost inde i grotterne, fordi han blev forelsket og drog bort med en ung pige. Adskillige uger senere kom han tilbage, og så hvorledes blåskimmel fra brødet havde spredt sig til osten. Han spiste osten og fandt smagen fantastisk. Hermed var forløberen for roquefort-osten skabt. Blåskimmelen på brødet var Penicillium Roqueforti, der den dag i dag stadig findes i Combalou-grotterne, bl.a. i sprækker i klippevæggene. I dag bager man brød, der podes med Penicillium Roqueforti og lægges i grotterne til blåskimmelen er vokset frem. Skimmelen bruges bagefter til i produktionen af roquefort. Alle ostene modner i grotterne og danner her den flotte og smagfulde blåmarmorering. I grotterne er der en konstant høj luftfugtighed og lav temperatur året rundt, som sikrer optimale lagringsforhold. Roquefort osten er verdenskendt på grund af sin fantastiske smag. Den er produceret af fårmælk som er den fremtrædende mælketype i området omkring Roquefort. Smgen er kraftig og fyldig af blåskimmel som i kombination med det høje saltindhold giver en helt speciel vidunderlig aroma. Konsistensen er cremet og til tider meget fugtig, da osten kan smide lidt væske. Stil den på ostebordet, hvis du får besøg af nogen, der holder meget af ost med smag. Brug bagefter resten - hvis der er noget tilbage - til en dejlig sauce til fx et stykke rødt kød eller lidt frisk pasta. Eller smuldr over en salat.
Ingredienser
Upasteuriseret fåremælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe, Penicillium Roqueforti
Type: | Blåskimmel |
Mælk: | Fåremælk |
Land: | Frankrig |
Område: | Aveyron |
Energi: | 1494 kj / 361 kcal |
Fedt: | 32g |
heraf mættede fedtsyrer: | 20g |
Protein: | 19g |
Salt: | 3,7g |
Styrke: |
Smag
Karakterfuld og salt smag