Président Saint Nectaire AOP
En flot og smagfuld klassiker fra højderne i Auvergne
Denne Saint Nectaire fremstilles i Auvergne af pasteuriseret komælk. Saint Nectaire fik AOC betegnelsen tilbage i 1979 (i dag AOP). Køerne græsser på blomsterfyldte marker i over 1000 meters højde i bjergene. Dette forplanter sig naturligvis i mælken og dermed også i osten. Under modningen, som typisk finder sted i grotter, dannes overfladen med den flotte skimmel. Under modningen vaskes overfladen på Saint Nectaire i saltvand.
Overfladen på osten er ru, og skimlen er hvid/rødlig alt afhængig af modningsgraden. Osten har en fyldig smag af krydderurter og blomster. Ostemassen er lys, og konsistensen er halvfast til blød. Saint Nectaire har en karakteristisk duft af fugtig kælder.
Nyd Saint Nectaire på ostebordet med sprødt knækbrød og evt. lidt figenmarmelade.
Ingredienser
KOMÆLK, salt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe.
Type: | Rødkit |
Mælk: | Pasteuriseret komælk |
Land: | Frankrig |
Område: | Auvergne |
Energi: | 1410 KJ / 340 Kcal |
Fedt: | 28 g |
heraf mættede fedtsyrer: | 19,9 g |
Kulhydrater: | 0 g |
heraf sukkerarter: | 0 g |
Protein: | 22 g |
Salt: | 1,7 g |
Styrke: |
Smag
Fyldig smag af krydderurter og blomster